Turizam

Novi u dizajnu Schengen viza u 2018 samostalno - vrijeme i popis dokumenata

U 2018. tekućoj godini potrebna je schengenska viza, kao i prije, svima koji planiraju putovanje u zemlje Schengena.

Naravno, kada putujete ili odlazite u neku državu, sasvim je moguće da se slažete s dobivanjem nacionalne vize za zemlju, ali Schengenska viza je mnogo praktičnija.


Sadržaj članka:

  1. Koje zemlje trebaju otvoriti Schengensku vizu?
  2. Uvjeti i uvjeti za dobivanje Schengenske vize
  3. Glavne vrste šengenskih viza, valjanost
  4. Fotografija za registraciju Schengenske vize
  5. Konzularna ili vizna pristojba
  6. Popis dokumenata
  7. osiguranje
  8. Vrijeme Schengenske vize
  9. Razlozi za odbijanje podnošenja zahtjeva za Schengensku vizu

Koje zemlje trebaju otvoriti Schengensku vizu?

Zahvaljujući Schengenskoj vizi, ruski putnici mogu posjetiti područje 26 europskih zemalja.

Dozvola dobivena u veleposlanstvu bilo koje države ovog sporazuma automatski postaje dozvola za ulazak u bilo koju zemlju Schengena.

Samoregistracija Schengenske vize u 5 koraka - vodič za turiste

Naravno, postoje određene nijanse kao što su uvjeti valjanosti ili pravila prvog upisa.

No, općenito, viza je pravo na slobodno kretanje kroz gotovo cijeli teritorij Europe.

Važno je:

Mnogi otvaraju vizu državi koja je izdaje s manje zahtjeva.

S jedne strane, to je svakako zgodno. No, s druge strane, možda će biti problema s putovanjima u budućnosti: osoblje ambasade će svakako obratiti pozornost na to kako ste koristili prethodno dobivene vize.

I, ako ste primili, na primjer, slovačku vizu, odletjeli ste u Španjolsku, onda su šanse za izdavanje nove vize znatno niže.

Stoga se preporuča provesti veći broj dana odmora u samoj zemlji Schengena koja vam je izdala vizu.

Koje su zemlje u Schengenu?

Za 2018. godinu stranke Schengenskog sporazuma su:

  • Nizozemska, Francuska i Belgija, kao i Njemačka i Luksemburg (primjedbe - prve strane u sporazumu iz 1985.).
  • Portugal sa Španjolskom (unesen 1995.).
  • Grčka i Austrija, Mađarska i Italija (sudionici iz 1997.).
  • Švedska s Danskom, Norveškom i Islandom, Finska (od 2001.).
  • Estonija s Češkom Republikom (od 2007.).
  • Slovenija sa Slovačkom i Poljskom (od 2007.).
  • Litva s Latvijom i Maltom (također od 2007.).
  • Švicarska (2008.) i Lihtenštajn koji su postali sudionici 2011. godine.

U budućnosti, sastav sudionika može se proširiti pridruživanjem Bugarske Rumunjskoj, Hrvatskoj i Cipru.

No, Grčka je, najvjerojatnije, izvan broja sudionika.

Uvjeti i uvjeti za dobivanje Schengenske vize

Osnovna pravila za dobivanje Schengena uključuju:

  1. Ispravno popunjavanje upitnika.
  2. Pažljiva priprema dokumenata.
  3. Dostava biometrijskih podataka (vrijedi 5 godina).

Rent a car u Europi: kako iznajmiti automobil dok putujete ispravno - i uštedjeti?

Uvjeti za dobivanje Schengena:

  • Izgled koji obavještava osoblje ambasade da ste dobar građanin.
  • Odsutnost podnositelja zahtjeva na popisu osoba s zabranom napuštanja Rusije.
  • Usklađenost podnositelja zahtjeva sa statusom građanina koji nije opasan, za javni red i za državu / sigurnost posjećene zemlje.

Glavne vrste šengenskih viza i valjanost viza za Europu

Birajući vizu, fokusiramo se na njezinu vrstu, vrstu, trajanje i druge nijanse.

Prema broju posjeta, viza može biti:

  • 1 puta. Dokument se izdaje za jednokratno "povratno putovanje", nakon čega gubi učinak.
  • 2 puta, Dokument izdan za dvostruki ulazak / izlazak u zemlje Schengena.
  • Ponovljeni. Uz ovu vizu, možete ići "povratno" kako želite, u skladu s razdobljem valjanosti vize i razdobljem boravka na šengenskom području.

Po kategorijama schengenskih viza razlikovat će se kako slijedi:

  • "A". Provoz kroz zračnu luku. S ovim dokumentom napustiti zračnu luku (za vrijeme leta u treću zemlju) neće raditi.
  • "B". Klasična tranzitna viza u mogućnosti putovanja različitim vrstama prijevoza (cca. - vlak, vaš automobil, avion) ​​kada putujete kroz zemlju u tranzitu. Na teritoriju Schengena moguće je boraviti najviše 5 dana.
  • "C". Najpopularniji dokument. S vizom C, kretanje po zemljama sporazuma nije ograničeno na ništa, a boravak u zemlji koja je izdala vizu ovisi o uvjetima. Na primjer, S1 je viza za 30 dana, s C2 vizom imat ćete 1-3 mjeseca, dokument C3 preuzima razdoblje do 1 godine, a C4 - do 5 godina.
  • "D", Ovaj je dokument nacionalni. On dopušta da bude u zemlji koja ga je izdala, ali zabranjuje posjet drugim zemljama sporazuma. Obično se takva viza izdaje za boravišnu dozvolu.

Koja fotografija je potrebna za Schengensku vizu - foto zahtjevi za Schengen

Važno je znati da će fotografije za vizu biti vrlo pažljivo proučavane u veleposlanstvima i čak mogu postati razlogom odbijanja ako nisu pravilno osmišljene.

Stoga proučavamo osnovna pravila iz 2018 .:

  • Veličina: 35 x 45 mm.
  • Lice u punom licu, zauzima 70-80% slike.
  • U okviru treba biti gornji dio ramena.
  • Od vrha do vrha fotografije - od 2 mm.
  • Kvaliteta: jasnoća bez sjena, odsjaj, crvene oči i ravnomjerno osvjetljenje.
  • Boja: crno-bijele fotografije bez jakog zamračenja ili osvjetljenja.
  • Nema dugih bangsa i kovrča koje mogu pokriti veliki dio lica.
  • Pozadina je svijetla. Preporuča se svijetlo siva ili plava.
  • Nema stranih predmeta.
  • Kada nosite naočale: samo prozirne leće, bez odsjaja.

Konzularna ili vizna pristojba za Schengensku vizu

Visina obvezne konzularne pristojbe po primitku Schengena iznosi 35 eura, koju će turist u svakom slučaju morati platiti - bez obzira gdje će se dokument sastaviti.

Što se tiče viza D, njegov će trošak biti 60 eura.

Među korisnicima su kandidati koji ...

  1. Ostavite za hitno liječenje.
  2. Oni su bliski rođaci građana iz zemalja Schengena.
  3. Oni su onemogućeni i prate.
  4. Oni će učiti.

Za hitnost će morati platiti dvostruku cijenu - 70 eura.

Popis dokumenata potrebnih za otvaranje Schengenske vize

Popis dokumenata bez kojih nije moguće dobiti schengensku vizu uključuje:

  • Obrazac zahtjeva s potpisom podnositelja zahtjeva.
  • Obje putovnice (građanske i strane).
  • 2 fotografije.
  • Osiguranje.
  • Potvrda o zaposlenju (morat će prijaviti svoje prihode).
  • Dokaz o vašoj pouzdanosti i solventnosti.
  • Potvrda o točnoj svrsi putovanja.
  • Ulaznice za povratno putovanje (kao dokaz da ne namjeravate ostati u Europi).

Također ćete trebati:

  1. Potvrda o mirovini ako je podnositelj zahtjeva umirovljenik.
  2. A za djecu - kopija vize osobe koja prati dijete, ovjerena suglasnost roditelja i primjerak metrike s bilješkom o državljanstvu.

Koje osiguranje je potrebno prilikom prijave za Schengensku vizu?

Bez onoga što točno viza nije izdana - tako da je bez osiguranja. Med / osiguranje je preduvjet za putovanje u Europu.

Značajke osiguranja za Schengen:

  • Valjanost osiguranja je 15 dana (minimalno!) Dulje od cijelog razdoblja putovanja.
  • Dokument mora biti važeći u svim državama Schengena.
  • Donja skupina osiguranja iznosi 30.000 eura.

Što se tiče dodatnih uvjeta, oni su već određeni na svakom veleposlanstvu pojedine zemlje.

U pravilu, putnik putniku plaća 1 euro / dan - ili 2 eura ako je putovanje predviđeno za skijalište.

Vrijeme Schengenske vize

Tradicionalno, vrijeme za vizu za Schengen traje oko 10 dana - to je standardno razdoblje za razmatranje zahtjeva.

Istina, važno je upamtiti da se razdoblje može produžiti čak i do 30 dana.

Osim toga, važno je uzeti u obzir ...

  1. Državni praznici u zemlji (ovih dana veleposlanstvo neće raditi).
  2. Vikendi i praznici u vašoj zemlji.

Također zapamtite:

  • Preporuča se započeti papirologiju najranije 90 dana prije planiranog putovanja.
  • Viza se može obaviti u 3 dana, ali za brzinu ćete morati platiti dvostruku cijenu.
  • Neispravno izvršeni dokumenti mogu odgoditi postupak registracije.

Razlozi za odbijanje podnošenja zahtjeva za Schengensku vizu

Među glavnim slučajevima u kojima veleposlanstvo može odbiti izdavanje dugo očekivanog dokumenta, imajte na umu sljedeće situacije:

  1. Niste mogli potvrditi svoju solventnost. Ili je vaša solventnost prepoznata kao nedovoljna za putovanje.
  2. Prekršili ste uvjete boravka u šengenskom području na vašem posljednjem putovanju.
  3. Niste mogli dokazati da ne namjeravate ostati u Europi.
  4. Ciljevi koje navedete u upitniku ne odgovaraju navedenom.
  5. Imate problema s dokumentima.

Stranica Colady.ru hvala vam na pozornosti na članku - nadamo se da je to bilo korisno za vas. Podijelite povratne informacije i savjete s našim čitateljima!

Pogledajte videozapis: Vek diplomatskih odnosa Srbije i Švajcarske dokaz prijateljstva (Studeni 2019).

Загрузка...